Podrška države za samozapošljavanje

Bez autora
Mar 02 2015

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas na otvaranju radionice "Znanjem do cilja" da ne sme izostati podrška države svima koji su se odlučili za pokretanje sopstvenog posla.Vulin je u Skupštini grada Beograda objasnio da je ova radionica deo Lokalnog akcionog plana zapošljavanja u 2015. godini, a namenjena je edukaciji nezaposlenih Beograđana koji žele da započnu sopstveni posao.

Podrška države za samozapošljavanjeMinistar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas na otvaranju radionice "Znanjem do cilja" da ne sme izostati podrška države svima koji su se odlučili za pokretanje sopstvenog posla.

Vulin je u Skupštini grada Beograda objasnio da je ova radionica deo Lokalnog akcionog plana zapošljavanja u 2015. godini, a namenjena je edukaciji nezaposlenih Beograđana koji žele da započnu sopstveni posao.

On je u obraćanju polaznicima radionice, za koju se prijavilo više od 500 ljudi, istakao da država ima mehanizme preko kojih se bori protiv nezaposlenosti, uz ocenu da u Srbiji nedostaje preduzetnički duh, dok se rad u državnoj upravi smatra najpoželjnijim izborom.

Govoreći o viškovima u državnoj upravi i javnom sektoru, ministar je ponovio da nije cilj otpuštanje, već efikasna državna uprava, uz napomenu da će se voditi računa o svakom zaposlenom.

Prema njegovim rečima, za svakog radnika koji ostane bez posla predviđen je socijalni program, bez obzira na to da li je reč o državnoj upravi ili radniku u nekom od 512 preduzeća koja su na spisku Agencije za privatizaciju.

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević istakao je da je ovo prvi put da se implementira Akcioni plan za zapošljavanje u Beogradu, pri čemu su radionice koje će trajati tokom marta jedan od koraka ka smanjenju nezaposlenosti.

Pravimo sistem koji će ponuditi mladima da prave svoje proizvode i tako ostanu u Srbiji, objasnio je on i dodao da obuka nezaposlenih koji žele da započnu svoj biznis uključuje gotovo sve oblasti – od IT sektora do poljoprivrede.

Obuku sprovodi Savet za zapošljavanje u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, Privrednom komorom Beograda, Regionalnom agencijom za razvoj i evropske integracije i Gradskim centrom za socijalno preduzetništvo.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik